ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Ένα αυγό την ημέρα κάνει τον Διαβήτη πέρα

Η θεωρία ότι τα αυγά είναι βλαβερά λόγω χοληστερόλης είναι υπεραπλουστευμένη λένε ερευνητές του University of Eastern Finland. Σε προηγούμενη έρευνα τους οι ίδιοι ερευνητές είχαν βρει ότι άνδρες μέσης ηλικίας που έτρωγαν ένα αυγό την ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν Διαβήτη τύπου 2.

Σε νεότερη έρευνα τους, που δημοσιεύτηκε στο Molecular Nutrition and Food Research, βρήκαν τι κρύβεται πίσω από την θετική σχέση των αυγών με τον Διαβήτη 2. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι το αυγό εμπλουτίζει το αίμα με κάποιες ουσίες που έχουν συνδεθεί με την προστασία από Διαβήτη 2. Επίσης βρήκαν ότι τα αυγά μειώνουν τα επίπεδα κάποιων άλλων ουσιών, όπως είναι το αμινοξύ ΤΥΡΟΣΙΝΗ (tyrosine) που αυξάνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2.

Γι’ αυτό μη φοβάστε τα αυγά, ιδιαίτερα τα παιδιά πρέπει να τρώνε το αυγό τους κάθε πρωί πριν φύγουν για το σχολείο και για να έχετε τα σωστά αποτελέσματα πρέπει τα αυγά να είναι αγνά και να προέρχονται από κότες που δεν τρώνε τροφές, και δεν εκτίθενται σε εντομοκτόνα, αντιβιοτικά και άλλες ουσίες.