ΔΙΑΤΡΟΦΟΦΑΡΜΑΚΑ-NUTRACEUTICALS

Μια ουσία στο τζίντζερ εξαφανίζει την κακοσμία του στόματος και τη ναυτία κίνησης

Ομάδα ερευνητών του Technical University of Munich και του Leibniz-Institute for Food Systems Biology ανακάλυψαν ότι η ουσία 6-Gingerol του ginger αυξάνει κατά 16 φορές περισσότερο το ένζυμο sulfhydryl oxidase 1 στο σάλιο για να εξαφανίσει τις δυσάρεστες οσμές του στόματος, και να φρεσκάρει την αναπνοή μετά από ένα γεύμα

Το τζίντζερ βοηθά και στην ναυτία κίνησης

Επίσης οι ερευνητές βρήκαν ότι η πρόσληψη δύο καψούλων ginger καθυστέρησε την ναυτία κίνησης διπλάσιο χρόνο από τα φάρμακα. Η ναυτία κίνησης (motion sickness) έχει συμπτώματα ζαλάδα, ίλιγγο, εφίδρωση, ανακάτεμα του στομαχιού και εμετό και οφείλεται σε αναντιστοιχία μεταξύ πραγματικών και αναμενόμενων αντιλήψεων από διαφορετικά αισθητήρια συστήματα όπως το ακουστικό (αυτιά) και το οπτικό (μάτια), όπως π.χ. όταν περιστρέφουμε κάποιον σε μια μηχανοκίνητη καρέκλα για μερικά λεπτά, η σε ταξίδι με αυτοκίνητο, πλοίο κλπ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ginger είναι καλύτερα να το παίρνετε με φαγητό και μην το παίρνετε χωρίς συμβουλή ειδικού αν παίρνετε φάρμακα. Μπορεί να αντιδράσει με φάρμακα αντιπηκτικά, αναλγητικά, αναισθητικά και άλλα και να δημιουργήσει δυσάρεστα συμπτώματα.