ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ισχυρή αντιγηραντική και αντικαρκινικη ουσία στις φράουλες

Μια ουσία η Fisetin, που βρίσκεται κυρίως στις φράουλες, αλλά και στα κρεμμύδια, μήλα, ντομάτες, αγγούρια, σταφύλια και κρασί, φάνηκε από διάφορες έρευνες να έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιδιαβητικές, νευροπροστατευτικές, και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Ερευνητές από την Mayo Clinic και την ιατρική σχολή του University of Minnesota ανακάλυψαν ότι ένα φυσικό nutraceutical (διατροφικό φάρμακο) που ευρίσκεται στις φράουλες, η Fisetin (3,3’, 4’, 7-tetrahydroxyflavone), διαδραματίζει τον ρόλο του ‘καθαριστή’ των καταστραμμένων, λόγω ηλικίας, κυττάρων παρατείνοντας τη ζωή με ταυτόχρονη βελτίωση της υγείας.

Οι έρευνες έδειξαν επίσης ότι η Fisetin είναι ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας, αναστέλλοντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και προκαλώντας τον θάνατο στα καρκινικά κύτταρα μέσω της αναστολής της σηματοδότησης P13K/Akt/mTor. Ισχυρή επίδραση φάνηκε στον καρκίνο του μαστού και ιδιαίτερα στον Triple-Negative Breast Cancer μέσω του μονοπατιού σηματοτοδότησης PTEN/Akt/GSK3β

Φράουλες, μήλα, κρεμμύδια, ντομάτες, σταφύλια και αγγούρια λοιπόν! Και να θυμάστε ότι τροφές φορτωμένες με χημικές ουσίες, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, ορμόνες κλπ, πολύ πιθανόν να χάνουν, τόσο την θρεπτική τους αξία σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όσο και την θεραπευτική τους ικανότητα.