ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Για να ζήσετε με υγεία μέχρι τα βαθειά γεράματα…

Αν θέλετε να ζήσετε με υγεία μέχρι τα βαθειά γεράματα, το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε πάντα ότι

«δεν υπάρχουν ΄κακές’ τροφές. Υπάρχουν μόνο ‘κακοποιημένες’ τροφές.»

Διατροφή χωρίς δηλητήρια

Τρώτε πλήρη και ισορροπημένα γεύματα από όλες τις κατηγορίες τροφών. Προσπαθείστε τα γεύματα σας να αποτελούνται από τροφές όσο το δυνατό λιγότερο επεξεργασμένες, ανόθευτες και καθαρές από χημικά πρόσθετα, αντιβιοτικά, εντομοκτόνα, ορμόνες και άλλα κακά, αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης σε διάφορα στάδια της διατροφικής αλυσίδας. ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!

Συγχρονιστείτε με το βιολογικό σας ρολόι

Έρευνες έχουν συνδέσει την έλλειψη συγχρονισμού του Κεντρικού Ρολογιού με πολλά προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης λόγω διαταραχών στον έλεγχο της γλυκόζης, παχυσαρκία λόγω διαταραχών στις ορμόνες της πείνας, αύξηση του δείκτη φλεγμονής C-Reactive Protein (CRP) που έχει συνδεθεί με θανατηφόρα εμφράγματα, διαταραχές στην διάθεση και στον ύπνο, κατάθλιψη και πολλά άλλα. Γενικά τίποτε στον οργανισμό μας δεν δουλεύει σωστά όταν το Κεντρικό Βιολογικό Ρολόι μας είναι εκτός λειτουργίας.

Βγείτε στον ήλιο και τον καθαρό αέρα!

Βγείτε έξω και αφήστε να πέσουν οι ευεργετικές ακτίνες του ήλιου πάνω σε γυμνά μέρη του σώματος. Μείνετε όσο χρειάζεται για να μην καείτε. Βάλτε ένα φυσικό αντιηλιακό μόνο αν θα μείνετε περισσότερο χρόνο. Ο ήλιος δεν είναι εχθρός μσας, είναι ο καλύτερος φίλος μας! Δεν υπάρχει ζωή χωρίς τον ήλιο. Και αποφεύγετε χώρους με περιβαλλοντική ρύπανση όπως ψεκασμούς, καυσαέρια, ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές, χημικές αναθυμιάσεις από καθαριστικά, αεροζόλ κλπ.

Σηκωθείτε από την καρέκλα!

Σίγουρα είναι σημαντικό να κάνετε κάποιο είδος άσκησης που σας ευχαριστεί, καθημερινά για περίπου 45 λεπτά, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Μεγαλύτερη σημασία για την καλή σας υγεία έχει το, πόσες φορές μέσα στο 24-ωρο σηκώνεστε από την καρέκλα σας, λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν πρέπει να μένουμε στην ίδια θέση για περισσότερο από 20 λεπτά συνεχόμενα.

Το να σηκωνόμαστε από τη θέση μας αποτελεί άσκηση ενάντια στην βαρύτητα η οποία θέτει σε ενέργεια βιοχημικούς μηχανισμούς που προστατεύουν την  υγεία και προωθούν την μακροβιότητα. Κάθε φορά που σηκώνεστε προσπαθήστε να κάνετε μερικά squats (λύγισμα των γονάτων σαν να προσπαθούμε να καθίσουμε στις φτέρνες). Με τα χέρια στην ανάταση, αν μπορείτε μη κρατιέστε στα έπιπλα! Όταν το κάνετε συχνά θα δυναμώσουν οι συγκεκριμένοι μύες των ποδιών και δεν θα χρειάζεται να κρατιέστε.

Το δέρμα μας είναι ένα μεγάλο… στόμα!

Δεν ξεχνούμε ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο σου σώματος μας, άμεσα εκτεθειμένο σε όλα τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα και κακά λίπη (υδρογονωμένα έλαια) από τις κρέμες προσώπου, σώματος, σαπούνια, και άλλα καλλυντικά. Υπάρχει τεράστια ποικιλία φυσικών καλλυντικών στην αγορά, συχνά σε πιο χαμηλές τιμές από τα χημικά. ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ!

Κοιμηθείτε καλά!

6-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ είναι απαραίτητες. Προσπαθήστε να κοιμάστε νωρίς και να ξυπνάτε νωρίς για να διατηρείτε τον συγχρονισμό σας με το βιολογικό σας ρολόι και τον κύκλο μέρα-νύχτα. Σταματείστε να τρώτε τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθείτε. Μη κοιμάστε με αναμένα φώτα. Ο ύπνος στο σκοτάδι είναι απαραίτητος για να λειτουργήσει σωστά το βιολογικό σας ρολόι.