ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ

Προσέχετε από φυτικά προϊόντα μαϊμού! Έρευνα έδειξε μεγάλης έκτασης νόθευση στην ΕΕ

Έρευνα του Romanian National Institute of Research and Development for Biological Sciences, εξέτασε την γνησιότητα περίπου 6,000 φυτικών προϊόντων που πωλούνται σε 37 χώρες παγκόσμια και βρήκε μεγάλης έκτασης νόθευση, ιδιαίτερα σε χώρες της Ευρώπης, όπου σχεδόν τα μισά φυτικά προϊόντα που ελέγχθηκαν ήταν νοθευμένα!

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Pharmacology, εξέτασε με DNA testing technology βότανα, φυτικά προϊόντα υγιεινής διατροφής και φυτικά συμπληρώματα, και βρήκε ότι ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά ήταν ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗΣ!

Κάποια δεν περιείχαν αυτά που έγραφε η ετικέτα τους ενώ άλλα ήταν νοθευμένα με διάφορες προσμείξεις, πρόσθετες ουσίες και υποκατάστατα που δεν αναγράφονταν στην ετικέτα. Κάποια μάλιστα δεν περιείχαν τίποτε από ότι έγραφε η ετικέτα τους!

Στην Ευρώπη συγκεκριμένα, το ποσοστό των βοτάνων μαϊμού έφθασε το 47%! Αυτά τα νοθευμένα προϊόντα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία πώλησης όπως καταστήματα υγιεινής διατροφής, σουπερμάρκετ και καταστήματα βοτάνων και παραδοσιακών προϊόντων.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί από που αγοράζουμε τα φυτικά προϊόντα και να ελέγχουμε τις ετικέτες για πιστοποίηση από εγκεκριμένους στην ΕΕ πιστοποιούντες οργανισμούς.