ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Γείωση! Συνδεθείτε με τη Γη για ισχυρό ανοσοποιητικό… και όχι μόνο!

Γείωση είναι η σύνδεση μας με την Γη μέσα από την άμεση επαφή του σώματος μας με το έδαφος, όπως όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στην άμμο. Η επιφάνεια της Γης είναι αρνητικά φορτισμένη και η σύνδεση μας με αυτή μας επιτρέπει να απορροφήσουμε ηλεκτρόνια που λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικά στοιχεία

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού…και όχι μόνο!

Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι αν είμαστε όσο πιο πολύ χρόνο μπορούμε σε σύνδεση με τη Γη, μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αποφύγουμε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως οι χρόνιες φλεγμονές, τα καρδιαγγειακά, η νόσος Αλζχάϊμερς και πολλά άλλα. Τη συμπερίληψη της Γείωσης σαν μια απλή, φυσική και προσιτή κλινική μέθοδο πρόληψης και θεραπείας χρόνιων, νευροεκφυλιστικών και φλεγμονωδών νόσων τονίζουν οι ερευνητές σε Ανασκόπηση 12 δημοσιευμένων ερευνών που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Altern Ther Health Med.

Βελτίωση της οστεοπόρωσης

Πολωνοί γιατροί σε μια σειρά από πειράματα βρήκαν ότι η Γείωση μειώνει τους δείκτες οστεοπόρωσης. Οι ερευνητές βρήκαν σημαντικές αλλάγες στη συγκέντρωση μετάλλων και ηλεκτρολυτών στο αίμα όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλλιο, μαγνήσιο, νάτριο και φωσφόρο. Βρήκαν επίσης μειώσεις στην αποβολή του ασβεστίου και του φωσφόρου από τα νεφρά, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την οστεοπόρωση.

Βελτίωση αθλητικών τραυματισμών

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Iran J Public Health εφάρμοσε ασκήσεις αποκατάστασης με τη μέθοδο της Γείωσης με γυμνά πόδια σε νεαρούς αθλητές του Badminton με πόνους στον αστράγαλο για περισσότερο από έξι μήνες. Οι αθλητές είχαν διαγνωσθεί με χρόνια βλάβη των συνδέσμων από ορθοπεδικούς γιατρούς. Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν σημαντική μείωση του πόνου και σημαντική βελτίωση στην λειτουργία του αστραγάλου σε αντίθεση με αυτούς που έκαναν τις ασκήσεις αποκατάστασης με παπούτσια.

Βελτίωση της ροής του αίματος

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μετά από δύο ώρες επαφής ενηλίκων ατόμων με τη γη με γυμνά πόδια αυξήθηκε η φόρτιση των ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBCs) και μειώθηκε σημαντικά το RBC aggregation με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα ευρήματα έδειξαν μια πολύ απλή και προσιτή μέθοδο πρόληψης καρδιαγγειακών επεισοδίων

Περπατείστε με γυμνά πόδια στην παραλία τώρα είναι η καλύτερη εποχή!

Τώρα το καλοκαίρι οι παραλίες μας προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία να περπατήσουμε με γυμνά πόδια στην άμμο και ταυτόχρονα να πάρουμε και αρκετή βιταμίνη Δ από τον ήλιο. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που μας έρχεται με ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα!