ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Σκοτώνουμε την καρδιά μας αν τρώμε αργά το βράδυ

Αν τρώτε ένα μεγάλο ποσοστό της καθημερινής διατροφής μετά τις 6μμ έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη και υπέρταση δύο δείκτες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού

Έρευνα του American Heart Association με 12,708 συμμετέχοντες 18-76 ετών βρήκε ότι περισσότεροι από τους μισούς έτρωγαν περισσότερο από το ένα τρίτο των θερμίδων της καθημερινής διατροφής τους μετά τις 6:00μμ.

Πιο συγκεκριμένα αυτοί που έτρωγαν μετά τις 6:00μμ περισσότερο από 30% από τις θερμίδες της καθημερινής διατροφής, είχαν 23 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν υπέρταση και 19 τοις εκατό μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν προ-διαβητικοί, σε σύγκριση με αυτούς που έτρωγαν λιγότερο από το 30 τοις εκατό μετά τις 6:00μμ

Επίσης κάθε ένα τοις εκατό (1%) αύξηση στις θερμίδες που κατανάλωναν μετά τις 6μμ σχετίστηκε με ψηλότερα επίπεδα γλυκόζης, ινσουλίνης και αντίστασης στην ινσουλίνη. Όλοι αυτοι οι δείκτες συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι, με βάση την έρευνα, η υγεία της καρδιάς επιδεινώνεται για κάθε εκατοστό από τη συνολική ποσότητα του καθημερινού φαγητού που καταναλώνουμε μετά τις 6μμ.

Κάτι περισσότερο ήξεραν οι παπούδες μας όταν έλεγαν ‘Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκηπας και το βράδυ σαν ζητιάνος‘!