
Ερευνητές του Yale University ανακάλυψαν ότι μια δίαιτα με ψηλές ποσότητες καλών λιπαρών και χαμηλές ποσότητες υδατανθράκων, όπως η Κετογενική δίαιτα, παρέχει προστασία από θανατηφόρες λοιμώξεις που προκαλούνται από τη γρίπη.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, ξάφνιασαν τους ερευνητές αφού τα ποντίκια που μολύνθηκαν με τον ιό της γρίπης, και τρέφονταν με Κετογενική Διατροφή, είχαν ψηλότερο ποσοστό επιβίωσης από αυτά με μια δίαιτα ψηλών υδατανθράκων. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες οι κετόνες που παράγονται στο σώμα με τη Κετογενική ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, και συγκεκριμένα μια ομάδα των T-cells στους πνεύμονες για την παραγωγή βλέννας που παγιδεύει τον ιό της γρίπης.
Πως κάνουμε τη διατροφή για τη γρίπη
Μια αυστηρή Κετογενική Διατροφή, η οποία περιέχει το πολύ 20 γραμμάρια υδατάνθρακες καθημερινά, δεν είναι εύκολο να την κάνει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί δεν θα πρέπει να τρώει τα περισσότερα φρούτα, όσπρια και δημητριακά.
Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνει την αυστηρή Κετογενική για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μερικές μέρες μέχρι να περάσει ή γρίπη, και μετά να συνεχίσει με ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα προσθέτοντας μερικούς σύνθετους υδατάνθρακες, όπως όσπρια, όχι πολύ γλυκά φρούτα, και μικρές ποσότητες ολικής άλεσης δημητριακά .

Δείτε πιο κάτω μια αρκετά χαλαρή Κετογενική Δίαιτα. Από αυτή αφαιρέστε, μόνο για όσες μέρες διαρκεί η γρίπη, όλα τα δημητριακά, τα όσπρια και τα πολύ γλυκά φρούτα και αυξήστε στους χυμούς λαχανικών και τις χορτόσουπες.
Προσοχή: Άτομα με υποκείμενα προβλήματα υγείας θα πρέπει να ενημερώνουν το θεράποντα ιατρό τους για οποιαδήποτε δραστική αλλαγή στη διατροφή τους. Επίσης η Κετογενική διατροφή δεν ενδείκνυται για εγκύους και θηλάζουσες, για άτομα που αφαίρεσαν χολή, άτομα με ιστορικό νεφρολιθίασης, με ανορεξία, με παγκρεατική ανεπάρκεια, ή με σπάνιες μεταβολικές ασθένειες ( όπως Gaucher’s, Tay-Sachs, Niemann-Pick and Fabry’s disease)
Κατηγορίες:ΓΡΙΠΠΗ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΕΤΟΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.