ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ. Νίτσα Κοιλιάρη είναι ερευνήτρια και αρθογράφος στον τομέα της υγείας με πολλές παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Σπούδασε Διατροφολογική Ιατρική στο Plaskett Nutritional Medicine College της Βρεττανίας, συνέχισε στο Thames Valley University του Λονδίνου και έκανε την διδακτορική της διατριβή στο Middlesex University του Λονδίνου.

Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώθηκε, μέσα από 4 διαφορετικές μεθοδολογίες, στη απόδειξη της σημασίας της συνεργασίας μεταξύ κλασσικής Ιατρικής και Διατροφολογικής Ιατρικής για την βελτιστοποίηση της υγείας των ασθενών.

Μετά από μετεκπαίδευση στο Λονδίνο στη Διατροφογενετική Επιστήμη, της απονεμήθηκε ο τίτλος Nutrigenetic Counsellor και είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο των Nutrigenetics Counsellors του British Association for Nutrition and Lifestyle Medicine (BANT).

Η δρ. Κοιλιάρη είναι επίσης απόφοιτος της σχολής  Διεθνών Σχέσεων του London School of Economics με πτυχίο  BSc. (Econ) (Honours) in Politics & International Relations

Ἐν τροφῇ φαρμακείη ἄριστον

Ιπποκράτης, Πατέρας της Ιατρικής

Η Δρ. Κοιλιάρη έχει γίνει δεκτή, με τον ανώτατο τίτλο Fellow, στη Royal Society of Medicine της Αγγλίας, καθώς επίσης και στο British Association for Nutrition and Lifestyle Medicine. Διετέλεσε Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων και ακολούθως ανακηρύχθηκε ως Επίτιμη Πρόεδρος. Εκπροσωπεί στην Ευρώπη τον Βρετανικό Σύνδεσμο Διατροφολογίας (British Association for Nutrition and Lifestyle Medicine), από την θέση του European Regulatory Coordinator. Συνεισφέρει επίσης στα κοινά από την θέση της εκλελεγμένης Προέδρου του Φορέα Τουρισμού Υγείας (μέλος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου) ο οποίος προωθεί τον ποιοτικό τουρισμό υγείας.

Η Δρ. Κοιλιάρη εργάστηκε για αρκετά χρόνια με ασθενείς στον τομέα της Θεραπευτικής Διατροφολογίας και δίδαξε ως επισκέπτης Λέκτορας, στη σχολή χειρουργικής νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών